donderdag 9 september 2010
Tarwegrassap
Een van de meest geconcentreerde vloeibaar voedingsmiddelen is tarwegrassap. Het sap bevat ongeveer tien keer zoveel vitamine E als spinazie en kropsla. De voedingswaarde van een glaasje tarwegrassap van 30 ml is gelijk aan die van 2 ons groente en 2 stuks fruit, de dagelijks aanbevolen hoeveelheid dus! Het drinken van een dagelijks glaasje tarwegrassap is niet te vergelijken met het slikken van een multivitamine uit een potje. Tarwegrassap is namelijk een natuurlijke voedingsbron waardoor de vitaminen en mineralen die in het tarwegrassap zitten beter worden opgenomen door het lichaam. In principe is tarwegrassap niets nieuws: in andere landen zoals Duitsland, Groot-Brittanniƫ en Amerika is tarwegrassap al jaren bekend. Wheatgrass juice zoals het daar genoemd wordt, is daar al gewoon verkrijgbaar in sapbars en supermarkten. In Nederland worden ook steeds meer mensen zich bewust van de positieve effecten van tarwegrassap. Maar het is nog niet zo dat het in de supermarkt te verkrijgen is.
Tarwegras
Tarwe is voor ons basisvoedsel, we maken er namelijk overheerlijk brood van. Maar voordat de tarwe uitgegroeid is zoals wij deze kennen voor het maken van ons brood is de tarwe een jong sprieterig plantje dat veel weg heeft van gras. Deze zijn dan ook familie van elkaar. Tarwegras kan bijvoorbeeld ook heel simpel thuis worden gekweekt in een ruime lage bak. Het gras is na een dag of tien klaar om te worden geoogst. Het geoogste gras kan worden gekauwd, of er kan sap van worden gemaakt met behulp van een sapmachine/slowjuicer. Het sap heeft een smaragdgroene kleur, en de smaak is lichtzoetig. De eigenschap van tarwegras is dat het 't lichaam zowel voedt als herstelt. Tarwegras is zeer effectief in het ontgiften van het bloed, de lever en de dikke darm. Deze plant beschikt in de groeifase over een unieke samenstelling met daarin alles wat ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven functioneren. Na een relatief korte teeltperiode, kan het tarwegras geoogst en geperst worden. Het diep groene sap staat bol van de vitaminen, mineralen, enzymen, chlorofyl en vitale energie. Hartstikke gezond dus!
Slowjuicer
Voor het maken van heerlijk tarwegrassap is een slowjuicer het ideale apparaat. Bij het langzaam persen met een slowjuicer wordt de oxidatie geminimaliseerd, zodat er meer waardevolle voedingsstoffen snel opneembaar blijven. Op deze wijze wordt het natuurlijke kauwproces nagebootst, waarbij de structuur van de belangrijkste voedingsstoffen, zoals de vitaminen en chlorofyl, intact blijven. Deze techniek van persen zorgt voor een minimale frictie waardoor bijna geen warmte ontstaat, dit zorgt ervoor dat de meeste enzymen en vitaminen dus heerlijk in het sap blijven. Het sap dat je maakt met een slowjuicer is van een hoge kwaliteit, met veel vezels en is 48 uur houdbaar in de koelkast.
Labels:
perser,
slowjuicer,
tarwe,
tarwegras,
tarwegrassap
Abonneren op:
Posts (Atom)