donderdag 9 september 2010

Tarwegras

Tarwe is voor ons basisvoedsel, we maken er namelijk overheerlijk brood van. Maar voordat de tarwe uitgegroeid is zoals wij deze kennen voor het maken van ons brood is de tarwe een jong sprieterig plantje dat veel weg heeft van gras. Deze zijn dan ook familie van elkaar. Tarwegras kan bijvoorbeeld ook heel simpel thuis worden gekweekt in een ruime lage bak. Het gras is na een dag of tien klaar om te worden geoogst. Het geoogste gras kan worden gekauwd, of er kan sap van worden gemaakt met behulp van een sapmachine/slowjuicer. Het sap heeft een smaragdgroene kleur, en de smaak is lichtzoetig. De eigenschap van tarwegras is dat het 't lichaam zowel voedt als herstelt. Tarwegras is zeer effectief in het ontgiften van het bloed, de lever en de dikke darm. Deze plant beschikt in de groeifase over een unieke samenstelling met daarin alles wat ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven functioneren. Na een relatief korte teeltperiode, kan het tarwegras geoogst en geperst worden. Het diep groene sap staat bol van de vitaminen, mineralen, enzymen, chlorofyl en vitale energie. Hartstikke gezond dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten